• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2023 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πρόλογος

 

        Ένα σχολείο που θέλει να σταθεί στη σημερινή κοινωνία, οφείλει να διαμορφώσει και να αρθρώσει ένα νέο παιδαγωγικό λόγο, μια σύγχρονη έννοια γενικής παιδείας κι ένα νέο μορφωτικό ιδεώδες που ν’ αγγίζει τις βαθύτερες χορδές του ανθρώπου. Η παιδεία που θα προσφέρει δεν θα πρέπει να επιδιώκει τη συσσώρευση γνώσεων, αλλά τη διέγερση και καλλιέργεια των εσωτερικών εκείνων δυνάμεων και καταβολών του νέου ανθρώπου, όπως επίσης και να νοηματοδοτεί τα μεγάλα προτάγματα της ζωής και της κοινωνίας για να του δώσει νέα πνοή, καθώς είναι πολλαπλά αλλοτριωμένος και χειραγωγημένος. Αποστολή του είναι δηλαδή, ν’ αναζητήσει ένα νέο περιεχόμενο που θα συμβάλλει στο «να φωτίζεται βαθύτερα και πολύμερα η ζωή και τα προβλήματά της, και να ετοιμάζεται ο δρόμος για μια θεωρία της ζωής και του κόσμου» (Ε. Παπανούτσος) με σκοπό την πνευματική εξύψωση του ανθρώπου, την προαγωγή του κοινωνικού του ρόλου και την καλλιέργεια της αγάπης και της αλληλεγγύης.

          Ένα τέτοιο σχολείο επιδιώκει να καταστεί και το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών, υλοποιώντας έναν πρωτοπόρο θεσμό στην ελληνική εκπαίδευση, με την κατάρτιση και εφαρμογή, εκτός των άλλων, και του παρόντος Κανονισμού Εσωτερικής του Λειτουργίας, για την ολοκλήρωση του οποίου συνέβαλαν όλοι ανεξαίρετα οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία, διεύθυνση, διδάσκοντες, μαθητές και γονείς.

 

 

 

 

 

 

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

             Ο παρών κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του Π.Γ.Π., που βρίσκεται αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι απαραίτητο να τηρείται και να εφαρμόζεται από όλους τους εμπλεκόμενους στη μαθησιακή διαδικασία, δηλαδή τη διεύθυνση, το διδακτικό προσωπικό, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς. Γι’ αυτό και οφείλουν όλοι να τον προμηθευτούν ενυπόγραφα από τη διεύθυνση του σχολείου και να τον μελετήσουν με ιδιαίτερη προσοχή. Η ενυπόγραφη παραλαβή του συνιστά ταυτόχρονα δήλωση ανεπιφύλακτης αποδοχής  και απαρέγκλιτης τήρησής του. Η ισχύς του είναι ετήσια και επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέσω της προβλεπόμενης από τον νόμο συμμετοχικής διαδικασίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, να ανταποκρίνεται στις αλλαγές των συνθηκών λειτουργίας του Σχολείου και τις, κατά καιρούς, αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του.

   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Ι. Κανονισμός Αντί-εκφοβιστικής Συμπεριφοράς

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙ-ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

keimeno

(Για να διαβάσετε ολόκληρο τον κανονισμό πατήστε στην παραπάνω εικόνα)

kanonismosAntiBul

 

Διάφορα χρήσιμα έντυπα

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά

  Εδώ βρίσκονται διάφορα χρήσιμα σχολικά έντυπα 

κατεβάστε απο την παρακάτω λίστα τα συνοδευτικά αρχεία

Attachments:
Download this file (aitisi.doc)Αίτηση[doc]28 kB
Download this file (dikaiologisi apousion.pdf)dδικαιολόγηση [απουσιών]163 kB
Download this file (goniki_sygkatathesi.doc)συγκατάθεση για email[@sch.gr]323 kB
Download this file (ypeythdilosi.pdf)υπεύθυνη δήλωση[ΥΔ]178 kB
Download this file (ΑΙΤΗΣΗ.pdf)αίτηση για όμιλο[όμιλος]217 kB
Download this file (συναινεση Εκδρομη.doc)Εγκριτικό σημείωμα[εκδρομή]59 kB
Download this file (συναινεση προγραμμα.doc)Εγκριτικό σημείωμα[πρόγραμμα]55 kB

Περισσότερα: Διάφορα χρήσιμα έντυπα

f t g m