• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2023 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

Εικαστικές Διαδρομές Χ. Στεφανίδη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΙΛΟΥ 2018-2019

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός :Στεφανίδη Χρυσούλα ΠΕ08

 

Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 πραγματοποιήθηκε ο όμιλος «Εικαστικές Διαδρομές» όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι μαθητές παρακολούθησαν με συνέπεια τον όμιλο, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν. Στις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια για το δέσιμο της ομάδας. Μέσα από παιχνίδια που αφορούν την τέχνη οι μαθητές δέθηκαν και έμαθαν να συνεργάζονται.

Σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές ζωγράφισαν με ακρυλικά σε μουσαμά για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που έχει αναλάβει το σχολείο. Μετά από διαφορετικά σχέδια και προσχέδια οι μαθητές κατέληξαν στην επιλογή των έργων που θα υλοποιούσαν. Και οι 12 μουσαμάδες ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Erasmus+.

Στην συνέχεια ασχοληθήκαμε με έργα διάσημων ζωγράφων (π.χ. Miro, Picasso, Μόραλης, Ακριθάκης ) όπου οι μαθητές έμαθαν για το εικαστικό τους έργο και τα κινήματα που εκπροσωπούσαν και εμπνεύστηκαν από αυτούς δημιουργώντας τα δικά τους έργα. Αναλύσαμε κινήματα της τέχνης (π.χ Κυβισμός κ.α ). Στην συνέχεια τα ζωγραφικά έργα που δημιούργησαν τα μετέτρεψαν σε γύψινες κατασκευές. Η ενασχόληση με τον πηλό και η δημιουργία πήλινων μπολ καθώς και των ζωγραφικών έργων που πήραν την μορφή κεραμικού διήρκησε περίπου 2 μήνες.

Δημιουργήσαμε σκίτσα εκ του φυσικού αφού οι μαθητές διδάχθηκαν βασικές αρχές Ελευθέρου Σχεδίου.

Τον τελευταίο μήνα οι μαθητές ανά ομάδες των δυο ατόμων δημιούργησαν το δικό έργο σε μουσαμά (20x35) με ακρυλικά χρώματα. Τέλος βοήθησαν στη δημιουργία μιας τοιχογραφίας για την θεατρική παράσταση που πραγματοποίησε το σχολείο «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά.

          Αυτές υπήρξαν κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν όλη την χρονιά.

Η ομάδα του ομίλου πραγματοποιούσε τις συναντήσεις κάθε Δευτέρα 14.00 μ.μ.-15.30 μ.μ.

περισσότερα.....

Attachments:
Download this file (ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.pdf)ομιλος [εικαστικες διαδρομες]20498 kB

Υποκατηγορίες

f t g m