• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2023 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

Συμμετοχή του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας στο 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο – Προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών (ATSMUN)

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Πάτρας (ΠΓΠ) συμμετείχε με ομάδα μαθητών του στις εργασίες του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου – Προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών (ATSMUN) που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών στις εγκαταστάσεις τους στο Πλατάνι Πατρών από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου  2022.

Με σύμβουλο την καθηγήτρια Αγγλικών του ΠΓΠ, Μαρία Μωραΐτη, οι μαθητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους 500 σχεδόν μαθητές-συνέδρους από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Προσομοίωση των χωρών-μελών του ΟΗΕ εκπροσώπησαν το σχολείο μας οι μαθήτριες της ΄Γ Γυμνασίου: Ασημίνα Σολωμού, Λουίζ Χαραλαμποπούλου και Βερόνικα-Παναγιώτα Πεφάνη.

Ακόμη, για πρώτη φορά το σχολείο μας συμμετείχε στην προσομοίωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης (ICJ). Οι μαθητές της ΄Γ Γυμνασίου Χρήστος Κρεμμύδας και Έλενα Στρεμμένου πήραν το ρόλο των δικαστών στην αναπαράσταση της διακρατικής δικαστικής διαμάχης μεταξύ των κρατών, Ισημερινή Γουινέα και Γκαμπόν.

Κατάκτηση της 2ης θέσης στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Κατάκτηση της 2ης θέσης στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής

της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης

Mathitikoi Agones Ritorikis logo teliko

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών και ο όμιλος «Ταξιδεύοντας στις χώρες της Ευρώπης» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο Νίκη Ευσταθοπούλου, συμμετείχε στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦwww.eepf.gr ) και η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Πάτρας εκπροσώπησαν οι μαθητές της ΄Β Γυμνασίου:

Χρήστος Κρεμμύδας, Παναγιώτης Μπαλάσης και Νεκταρία-Γλαύκη Μαμασιούλα,

με αναπληρωματικούς τους: Νικόλα Αθανασόπουλο και Έλενα Στρεμμένου.

Η ομάδα μας συναγωνίστηκε με την ομάδα του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων συζητώντας το θέμα «Να μπει είσοδος (εισιτήριο) στις προστατευόμενες περιοχές - Εθνικά Πάρκα.» και εξέθεσε τα επιχειρήματα ΥΠΕΡ της επιβολής εισιτηρίου. Η κριτική επιτροπή βαθμολόγησε με 90/100 την ομάδα μας και με 94/100 την ομάδα του Πρότυπου Αναβρύτων, με τη νίκη να κρίνεται στα σημεία.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους μαθητές μας για την κατάκτηση της 2ης θέσης στους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής της ΕΕΠΦ.

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Οι μαθητές του τμήματος Α2 βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  (Φορέας διοργάνωσης: Γαλλικό Ινστιτούτο) με θέμα «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων» (Notre Collection de ves et de couvertes) στην κατηγορία Ατλαντίς «Νησιώτικα Όνειρα» (Επίπεδο γλωσσομάθειας Α1).

Οι μαθητές του τμήματος Β1: Γιάνναρου Βασιλική, Διακάκη-Βλάχου Ανέζα, Δρούκα Ζωή, Δροσοπούλου Αικατερίνη, Ευθυμίου-Μούζουρας Ορφέας, Καμαριανάκη Αδαμαντία, Κανταρτζόπουλος Άγγελος, Κολοκύθας Ιωάννης, Κούλη Αθανασία, Κωνσταντακόπουλος Χρήστος, Μήτσης Βασίλειος και Μπαρούχας Ευάγγελος βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  (Φορέας διοργάνωσης: Γαλλικό Ινστιτούτο) με θέμα «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων» (Notre Collection de ves et de couvertes) στην κατηγορία Κέφι «Το δικό μας σημειωματάριο μικρών απολαύσεων» (επίπεδο γλωσσομάθειας Α2).

Ο σκοπός του διαγωνισμού αυτού ήταν η δημιουργία ενός ασυνήθιστου εικονικού τουριστικού οδηγού της Ελλάδας, η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της γαλλικής γλώσσας μέσα από τις μαθητικές δημιουργίες.

Στο επίπεδο Α1 οι μαθητές επινόησαν μια διαδρομή εξερεύνησης ενός φανταστικού ελληνικού νησιού και δημιούργησαν ένα μικρό βιβλίο με κείμενα και εικαστικά έργα.

Στο επίπεδο Α2 οι μαθητές δημιούργησαν ένα μικρό βιβλίο όπου παρουσίασαν με κείμενα και ζωγραφιές μικρές ευτυχισμένες στιγμές της ζωής και των διακοπών τους πριν από την περίοδο της καραντίνας. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον χρόνο που αφιέρωσαν παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας, για τις καλλιτεχνικές και γλωσσικές τους δημιουργίες και τη διάκρισή τους στο Διαγωνισμό!

Υπεύθυνη καθηγήτρια, ΠΕ05

Πετρολέκα Αναστασία

f t g m