• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

Copyright 2022 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

Έκθεση πεπραγμένων Όμιλου Γαλλικής Γλώσσας & Πολιτισμού

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Πρότυπο Γυμνάσιο Πάτρας

Όμιλος Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2020-2021

Τίτλος: «Σύνδεση της σχολικής τάξης με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας -προετοιμασία για τις εξετάσεις ΚΠΓ" (επίπεδο Α1-Α2)»

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Πετρολέκα Αναστασία, ΠΕ05

Διάρκεια: Οκτώβριος 2020 -Ιούνιος 2021 (διάρκεια 56 ώρες)

Σύνολο εγγεγραμμένων μαθητών: Δεκατρείς. Δώδεκα μαθητές συμπλήρωσαν τον απαραίτητο αριθμό παρουσιών στον Όμιλο Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Από τους 12 μαθητές οι 7 ήταν από την Α΄ και οι 5 από τη Β΄ Γυμνασίου.

Στόχοι:

 1. Προαγωγή της γλωσσικής ικανότητας και καλλιέργεια των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών (εξάσκηση στην κατανόηση και την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου σύμφωνα με τους δείκτες επικοινωνιακής επάρκειας που συνάδουν με το επίπεδο γλωσσομάθειας-στόχο).
 2. Εξοικείωση με τα διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου (μέσω ποικίλων μορφών κειμένων -γλωσσικά, οπτικά, προφορικά, ακουστικά, πολυτροπικά/πολυμεσικά κείμενα-όπως αυτά συνυπάρχουν στα σύγχρονα περιβάλλοντα επικοινωνίας.
 3. Ανάπτυξη νέων μορφών γραμματισμού (π.χ. οπτικό, ψηφιακό, πληροφοριακό).
 4. Επαφή με το γαλλικό πολιτισμό και ανάπτυξη διαπολιτισμικής συνείδησης.
 5. Προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης ΚΠΓ.

Καθώς το επίπεδο γλωσσομάθειας των μαθητών ήταν ανομοιογενές, από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2021, εστιάσαμε:

α. στην εμπέδωση συγκεκριμένων γλωσσικών πράξεων και

β. στη διδασκαλία στοιχειωδών και βασικών γραμματικών δομών μέσα από γραπτά, ακουστικά ή και πολυτροπικά κείμενα.

Στη συνέχεια οι μαθητές εξασκήθηκαν στην τυπολογία των εξετάσεων (θέματα ΚΠΓ από 2008-2019), στην κατανόηση & στην παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.

Αποτίμηση του Ομίλου:

 • Οι εξετάσεις πιστοποίησης ΚΠΓ αποτέλεσαν ένα ισχυρό κίνητρο για τους μαθητές οι οποίοι απέκτησαν σημαντική εμπειρία στη διαδικασία αυτοαξιολόγησης (συνειδητοποίησαν τις γνώσεις τους, τα σημεία που υστερούσαν, τις δεξιότητες που έπρεπε να καλλιεργήσουν).
 • Ο περιορισμένος αριθμός μαθητών του ομίλου τούς έδωσε τη δυνατότητα να εξασκηθούν περαιτέρω στην κατανόηση και κυρίως στην παραγωγή προφορικού λόγου (παιχνίδια ρόλων, διάδραση).
 • Οι μαθητές εξασκήθηκαν ιδιαίτερα στην τυπολογία των εξετάσεων, και κατά συνέπεια η πρόοδος τους υπήρξε αδιαμφισβήτητη σε όλες τις δεξιότητες.
 • Οι μαθητές συνεργάστηκαν και δέθηκαν σε ομάδα.

Ωστόσο ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάστηκαν τελικά στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ΚΠΓ τον Ιούνιο 2021 ήταν περιορισμένος διότι η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερα δυσλειτουργική εξαιτίας των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία. Tο μεγαλύτερο μέρος της διδασκαλίας πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex (από τις 56 ώρες μόνο οι 14 έγιναν δια ζώσης). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών, την ψυχική κόπωση και την αποθάρρυνσή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μαθητές ενώ είχαν επαρκώς προετοιμαστεί ώστε να παρουσιαστούν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ΚΠΓ, δεν το τόλμησαν διότι η πραγματοποίηση των εξετάσεων υπήρξε αβέβαιη μέχρι και τα μέσα Απριλίου. Επιπλέον, ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων καθώς και η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, γεγονός που υπήρξε ένας ακόμα σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας. 

Από τους δώδεκα μαθητές που παρακολούθησαν τον Όμιλο, τρείς παρουσιάστηκαν και πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΚΠΓ (επίπεδο Α1-Α2):

 1. Μπαρούχας Ευάγγελος (Β1)
 2. Πεφάνη Παναγιώτα-Βερόνικα (Α2)
 3. Χριστοδούλου Γεωργία (Α2)

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την πρόοδό τους και ιδιαίτερα σε όσους πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις!

 

Αρχαίοι δραματικοί αγώνες το 2017 - Μία περίπτωση συνεργασίας σχολείων

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Αρχαίοι δραματικοί αγώνες το 2017 - Μία περίπτωση συνεργασίας σχολείων

Arxaioi dramatikoi agones 2017

Σχολική χρονιά: 2016-2017

Περιφερειακή Ενότητα: Αχαΐας
Σχολείο: Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών  - Τάξη: Γ
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μεσσήνης Περικλής (ΠΕ19), Κίζιλη Βασιλική (ΠΕ02)
Ομάδα μαθητών:
Μαριέττα Μπαριάμη, Ελένη Γεωργίου, Βασίλης Ασημακόπουλος, Νίκη Δούκουρη, Γεωργία Καλλίτση, Χρυσούλα Τάγαρη
Περιγραφή:
Αποτύπωση με τεχνολογικά εργαλεία των δραματικών αγώνων που διεξήχθησαν στις 16/02/2017 στο χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών μεταξύ του 17ου Γυμνασίου Πατρών και του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών.

Καλώς ήρθατε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ  

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023 

 (Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα 23-05-2022 09:49 LT)


Προς Γονείς/Κηδεμόνες,  

       

      Σας πληροφορούμε ότι αναρτήθηκαν οι  κυρωμένοι πίνακες , σύμφωνα με την 9/16-05-2022 πράξη του ΕΠ.Ε.Σ.,  Επιτυχόντων και  Επιλαχόντων  μαθητών/τριών  για φοίτηση στην Α΄  Τάξη  του   Προτύπου Γυμνασίου Πατρών  για το  σχολικό  έτος  2022-23.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ

Για τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών/τριών στο σχολείο μας θα ενημερωθείτε με επόμενη ανάρτηση-ανακοίνωσή μας  και με αποστολή σχετικού e-mail.


       Επίσης σας γνωρίζουμε  ότι έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε, για σοβαρούς λόγους, την αποδοχή της εγγραφής  του παιδιού σας στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών.

       Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει και οι δυο γονείς ή κηδεμόνες να αποστείλετε Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να την καταθέσετε και οι δυο γονείς  αυτοπροσώπως στο σχολείο μας.

       Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα δηλώνετε ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ/ΝΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, σύμφωνα με τους Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων που κυρώθηκαν από το ΕΠ.Ε.Σ. και οι οποίοι είναι αναρτημένοι παραπάνω, έπειτα από τις εξετάσεις της 7ης Μαΐου 2022.

Οι αιτήσεις μη αποδοχής εγγραφής θα πρέπει να κατατεθούν  έως τις  27-05-2022

 
 
 
Σας ευχαριστούμε
με εκτίμηση
για τη Διεύθυνση του Σχολείου
Νικόλαος Καμπύλης
 
 
 

Επίδειξη απαντητικών φύλλων

      Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών/τριών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες  επιθυμούν να λάβουν γνώση.

      Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη του σχολικού έτους 2022-23. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.

Εκ της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
  ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑ ΚΩΔΙΚΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  
(Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη 04-05-2022 12:28 LT)
 
     

      Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί οι ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ που αναφέρουν τα εξεταστικά κέντρα όπου θα διεξαχθεί η γραπτή δοκιμασία (τεστ) στις 07-05-2022 (Σάββατο) για την εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ για το σχολικό έτος 2022-23.

Οι πίνακες έχουν ταξινομηθεί με βάση τον αύξοντα αριθμό της αίτησης των υποψηφίων μαθητών/τριών που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν και για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, περιέχουν  μόνο τον 6ψήφιο κωδικό.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

        Όλοι οι μαθητές/τριες που αναφέρεται ο 6ψήφιος κωδικός τους στους παραπάνω πίνακες πρέπει την ημέρα των εξετάσεων εκτός των άλλων να έχουν μαζί τους και   εκτυπωμένη την οριστικοποιημένη αίτησή τους από την πλατφόρμα των αιτήσεων  (πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε αυτόματα)

Τονίζεται ότι, σε ισχύ είναι μόνο η αίτηση που μπορείτε να ανακτήσετε και να εκτυπώσετε μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Η είσοδος του 1ου ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Π.Γ.Π. & Π.ΓΕΛ.Π.) βρίσκεται επί της οδού Άθω και Αξαρλιάν 1 (Αρακύνθου)  

(Απέναντι από την Πλ. Παύλου Μπακογιάννη)

 Η είσοδος του 2ου ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (2ο ΓΕΛ.Π. ) βρίσκεται επί της οδού Αροανίων 2. (Απέναντι από το φυτώριο του δήμου)

 

Πατήστε εδώ και μεγεθύνετε για να βρείτε στον χάρτη (google) την τοποθεσία των εξεταστικών κέντρων.

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

Σας ευχαριστούμε
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου
    

 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22
 (Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή  20-05-2022 09:12 LT)
 
 
 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
 
 

 

 
       Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες, σας ενημερώνουμε ότι στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου μας.  Διευκρινίζεται ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνεται στις 08:20 π.μ. και η λήξη αυτών στις 14:10 μ.μ.

    Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την έναρξη ισχύος των προγραμμάτων κλπ., παρακαλώ πατήστε στο μικρό εικονίδιο που βρίσκεται δίπλα από την ένδειξη "Λήψη" στο πάνω δεξιό τμήμα της οθόνης.

 

 

 

 
Σας ευχαριστούμε
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου
 
 
 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 
 
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
 
        Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, ο σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας
αποφάσισε την αλλαγή της διαδικασίας της ενημέρωσης των γονέων για την πρόοδο των μαθητών/τριών.
Από την Τρίτη 01-02-2022, η επικοινωνία με τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο
των παιδιών σας θα γίνεται ΜΟΝΟ τηλεφωνικά, καλώντας τον αριθμό: 2610-338717  και πάντα σύμφωνα με το παρόν
αναρτημένο  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ  (ημέρα και ώρα) του κάθε εκπαιδευτικού.
Επισημαίνεται ότι η επικοινωνία με το Σχολείο για οποιοδήποτε  άλλο θέμα παραμένει μέσω του αριθμού κλήσης: 2610-333287.
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Λόγω προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19
πριν από την επίσκεψή σας στον χώρο του Σχολείου μας απαιτείται:
1.  Η δήλωση εκ μέρους σας στην πλατφόρμα edupass.gov.gr ακολουθώντας τα βήματα και τις σχετικές οδηγίες από το μενού επισκέπτης.
2. Επικοινωνία με τη γραμματεία του Σχολείου στο τηλέφωνο 2610333287 για ραντεβού.
 
 Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την έναρξη ισχύος του προγράμματος κλπ., παρακαλώ πατήστε στο μικρό εικονίδιο που βρίσκεται δίπλα από την ένδειξη "Λήψη" στο πάνω δεξιό τμήμα της οθόνης.
 
 
 

Ο Δ/ντής

Νικόλαος Καμπύλης

 
 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
  ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ 10-01-2022 
 (Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή 07-01-2022 12:38 LT)
 
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ευχόμαστε "Καλή και Δημιουργική Χρονιά με υγεία για σας και τις οικογένειές σας"
 
 
     Όπως γνωρίζετε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, δια ζώσης, την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, σύμφωνα με την προγραμματισμό.
Παρακαλώ ενημερωθείτε από τους παρακάτω συνδέσμους για τα μέτρα που θα ισχύσουν για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη  λειτουργία τους 
 
 
 
 
Σας ευχαριστούμε
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
  covid 19

 Ενημέρωση για γονείς και μαθητές σχετικά με τον covid-19

περισσότερα εδώ...

 
     Computer Kid    
Ηλεκτρονικές τάξεις Ασύγχρονης εξ' Aποστάσεως Eκπείδευσης
 
                         
               
 
Ηλεκτρονικές τάξεις Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης   
 
 
 
 ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ Tablet από το Σχολείο 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες...  Δανεισμός tablet για τις ανάγκες της ΕξΑΕ.

 

=====================================================================================

 
 
Καλώς ήρθατε στο Σχολείο μας
 
Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών
 
 
Πρώτα καλά έλα
 

            Η Συνεργασία, η πολυμορφία, η παγκοσμιοποίηση και το ανοιχτό μυαλό ορίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Με την επικοινωνία και την τεχνολογία να διευκολύνουν τις διασυνδέσεις μεταξύ των συνόρων, η δυνατότητα να «βλέπεις», να «μυρίζεις», να «ακούς» και τελικά να αισθάνεσαι, είναι μια καινούργια εμπειρία που αποκομίζει λίγα κέρδη αν ζει μόνο ανάμεσα στους τοίχους μιας αίθουσας. Κατανοούμε τη σημασία της παροχής στους μαθητές μας μιας εμπειρίας πέρα ​​από τα στενά όρια μιας τάξης και ενός κλασικού βιβλίου. Δημιουργούμε τις συνθήκες που τους "βυθίζουν" στην γνώση και τον πολιτισμό με μια πρακτική ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες προσαρμόζοντας ένα "δρομολόγιο" που ταιριάζει στον κάθε μαθητή.

         Οι μαθητές ενθαρρύνονται να εργάζονται σε ομάδες έξω από το περιβάλλον της τάξης, που είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή εναλλακτικών μαθησιακών εμπειριών. Και που τελικά είναι το περιβάλλον στο οποίο θα κληθούν για να "ενεργήσουν" αμέσως μετά από το Σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ρόλο υποστηρικτή και ενθαρρύνουν τους μαθητές να οδηγούν τη δική τους εκμάθηση προς την κατεύθυνση που επιλέγουν οι ίδιοι και τελικώς να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

     Το μονοπάτι της γνώσης εμπερικλείει μια μοναδική περιπέτεια -ίσως και την ομορφότερη- που για τον καθένα φαίνεται ότι είναι διαφορετική, το ποθητό αποτέλεσμα όμως είναι ένα και μοναδικό, η κατάκτησή της…

 

 

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν...

  The future belongs to those who prepare it...

L'avenir appartient à ceux qui le préparent...

Die Zukunft gehört denen, die es vorbereiten ...

 

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

 

 

f t g m