• Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2023 - N.Bakopoulos & P.Messinis

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα

Βασίλη Χουλιαρά

στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

 

 Η διεύθυνση,οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Βασίλη Χουλιαρά.

Παρουσίαση – Συνομιλία με τον συγγραφέα: Ανθή Δούκα, Φιλόλογος
Θα αναγνώσουν οι:
                               Βασίλης Αμαριωτάκης, Χημικός
                              Έλενα Κολοβού, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας

Το Σάββατο, 27 Μάϊου 2023 και ώρα: 19.30
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προτύπου Λυκείου-Γυμνασίου Πατρών Οδός Άθω κι Αξαρλιάν 1, Πάτρα

 

 ================================================================

 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 

Τελευταία ενημέρωση άρθρου Παρασκευή  19-05-2023 13:28 LT

 

     Σας πληροφορούμε οτι αναρτήθηκε το πρόγραμμα του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ  για τις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθημάτων του σχολικού έτους  2022-23. Η εξεταστική περίοδο διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.

 ================================================================

 

 

 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΡΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ  

Τελευταία ενημέρωση άρθρου Παρασκευή  19-05-2023 11:32 LT

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Πατήστε εδώ για να δείτε τον ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ της γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια που διεξάχθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023..

 

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να διαβάσουν προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. 

                      1.  Ταυτόχρονη επιτυχία σε Πρότυπο και Πειραματικό σχολείο ή σε Εκκλησιαστικό και Πειραματικό σχολείο

      Σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας μαθητή σε Πρότυπο ή Εκκλησιαστικό και σε Πειραματικό Σχολείο, το αργότερο εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφορά στα Πρότυπα και οι δυο (2) γονείς ή ο/οι κηδεμόνας/ες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του μαθητή δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση, την οποία εκδίδουν μέσω gov.gr, ότι επιθυμούν τη φοίτηση του μαθητή στο Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων κατατίθενται στη σχολική μονάδα που επιθυμούν να εγγραφούν.  

To Ε-mail του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών είναι το: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνεται η έτερη σχολική μονάδα επιτυχίας από το σχολείο εγγραφής ώστε ο μαθητής να  διαγραφεί από τη λίστα των επιτυχόντων της ανωτέρω σχολικής μονάδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο υπόχρεος ή οι υπόχρεοι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του μαθητή δεν υποβάλουν την προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση σχετικά με το σχολείο επιτυχίας, στο οποίο επιθυμούν να εγγραφεί ο μαθητής εντός της ως άνω προθεσμίας, ο μαθητής διαγράφεται από τους πίνακες επιτυχίας και των δύο (2) σχολικών μονάδων, καθώς και από τον πίνακα επιλαχόντων της δηλωθείσας σχολικής μονάδας.

                     2. Εγγραφές στα Πρότυπα  Γυμνάσια

     Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων/ουσών μαθητών/τριών  έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν για σοβαρούς λόγους, την αποδοχή της εγγραφής στο σχολείο επιτυχίας, την οποία είχαν δηλώσει υπεύθυνα στην αίτηση που κατέθεσαν για εισαγωγή στο Πρότυπο Γυμνάσιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και οι δυο γονείς ή κηδεμόνες να αποστείλουν το αργότερο εντός (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προτύπων, Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως.

To Ε-mail του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών είναι το: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Το χρονικό περιθώριο των 5 εργάσιμων ημερών ξεκινά από την προσεχή ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-05-2023, που έχουν οι γονείς για να καταθέσουν αρνητική δήλωση εγγραφής ή να αποφασίσουν σε ποιο σχολείο θα εγγραφούν σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας σε Π.Σ και Ε.Σ. ή Σε Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.

  Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα δηλώνουν ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, σύμφωνα με τους Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου  www.peirapat.gr  έπειτα  από τις εξετάσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

 

                     3. Σε περίπτωση επιτυχίας στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

      Εφόσον  ο/η μαθητής/τρια είναι επιτυχών/χουσα  στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών και επιθυμείτε τη φοίτηση του/της στο σχολείο δεν απαιτείται καμία ενέργεια.

 Ο τελικός πίνακας επιτυχόντων θα αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα μετά τις πιθανές αποποιήσεις εγγραφής και τη συμπλήρωσή του από  επιλαχόντες που θα κληθούν με βάση τη σειρά επιτυχίας.

 

      

=============
εκ της Διευθύνσεως 
  
================================================================
 
 
Καλώς ήλθατε
 
Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών
 
First Well Come
 

            Η Συνεργασία, η πολυμορφία, η παγκοσμιοποίηση και το ανοιχτό μυαλό ορίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Με την επικοινωνία και την τεχνολογία να διευκολύνουν τις διασυνδέσεις μεταξύ των συνόρων, η δυνατότητα να «βλέπεις», να «μυρίζεις» και να «ακούς» είναι μια καινούργια εμπειρία που αποκομίζει λίγα κέρδη αν ζει μόνο ανάμεσα στους τοίχους μιας αίθουσας. Κατανοούμε τη σημασία της παροχής στους μαθητές μας μιας εμπειρίας πέρα ​​από τα στενά όρια της τάξης και του κλασικού βιβλίου. Δημιουργούμε τις συνθήκες που τους βυθίζουν στην γνώση και τον πολιτισμό με μια πρακτική ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες προσαρμόζοντας ένα δρομολόγιο που ταιριάζει στον κάθε μαθητή.

         Οι μαθητές ενθαρρύνονται να εργάζονται σε ομάδες έξω από το περιβάλλον της τάξης, που είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή εναλλακτικών μαθησιακών εμπειριών. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ρόλο υποστηρικτή και ενθαρρύνουν τους μαθητές να οδηγούν τη δική τους εκμάθηση προς την κατεύθυνση που επιλέγουν οι ίδιοι και τελικώς να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

     Η γνώση εμπερικλείει περιπέτεια που για τον καθένα φαίνεται ότι είναι διαφορετική, το αποτέλεσμα όμως είναι ένα και μοναδικό η κατάκτησή της…

 

 

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν...

  The future belongs to those who prepare it...

L'avenir appartient à ceux qui le préparent...

Die Zukunft gehört denen, die es vorbereiten ...

 

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

================================================================

 

 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Τελευταία ενημέρωση άρθρου Πέμπτη 25-05-2023 12:34 LT

 

Για να δείτε το συνολικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου, που ισχύει πατήστε στο παραπάνω λεκτικό της επικεφαλίδας

Επίσης μπορείτε να δείτε και αναλυτικά για κάθε  Τάξη και Τμήμα.

 

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τελευταία ενημέρωση άρθρου  Πέμπτη 25-05-2023 12:52 LT

 

Για να δείτε το συνολικό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ενημέρωσης Γονέων πατήστε  εδώ

   ================================================================

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ 

ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τελευταία ενημέρωση άρθρου Κυριακή  21-05-2023 16:52 LT

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

 

   

 

f t g