• Προτυπο Γυμνάσιο Πατρών

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

 • .

Copyright 2021 - Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

ΠΓΠ

Καλώς ήρθατε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
 
 

Tην ημέρα των εξετάσεων πρέπει:

 •  Οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες προσέρχονται και αποχωρούν από το ΕΚ με ευθύνη των γονέων τους.
 •  Οι υποψήφιοι/ες προσέρχονται στο ΕΚ μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, στις 9.00 πμ. Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι  10:00 πμ. Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι 150 λεπτά για τα Γυμνάσια. Δυνατή αποχώρηση δίνεται μία ώρα  μετά την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας.
 •  Κατά την είσοδο των υποψηφίων μαθητών/τριών στο σχολείο, ελέγχονται τα στοιχεία τους με βάση τις καταστάσεις υποψηφίων.  Στο προαύλιο του σχολείου υπάρχουν αναρτημένοι πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων ανά αίθουσα σε αλφαβητική σειρά, εκτός των  μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μαθητές/τριες χωρίζονται σε ομάδες ανά αίθουσα και πηγαίνουν στην αίθουσα συνοδεία  του ενός των επιτηρητών.
 •  Οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες υποχρεούνται να τηρούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID Συγκεκριμένες οδηγίες θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.
 •  Οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες οφείλουν να προσκομίσουν, την αστυνομική ταυτότητά τους ή διαβατήριο, ή ταυτοπροσωπία, καθώς και το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής τους (δηλαδή την αίτηση εκτυπωμένη) που φέρει τον κωδικό της αίτησης για την πλήρη ταυτοποίησή τους.
 •  Οι υποψήφιοι/ες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, σκούρο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και γεωμετρικά όργανα. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού ή γόμας.
 •  Τα κινητά και τα ρολόγια τύπου “smart-watch” απαγορεύονται. Παραδίδονται στους επιτηρητές/τριες κατά την είσοδο στην αίθουσα απενεργοποιημένα πλήρως, και φυλάσσονται με το όνομα του υποψηφίου.
 •  Ο/Η μαθητής/τρια ΔΕΝ γράφει το όνομά του/της στο απαντητικό φύλλο ούτε κάτι άλλο παρά μόνο τον κωδικό της αίτησής του. Επίσης, πρέπει να μαυρίζει όλο το κενό ενός και μόνο κύκλου ώστε να είναι εφικτή η οπτική ανάγνωση από το ειδικό μηχάνημα  που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποιημένη διόρθωση των απαντήσεων. Εάν ο κύκλος είναι  διαγραμμένος με Χ ή υπάρχει μαυρισμένος κύκλος πέραν του ενός ή και οποιαδήποτε άλλο αχνό επιπλέον σημάδι, το μηχάνημα ακυρώνει εντελώς την απάντηση ακόμη και αν ο υποψήφιος έχει επιλέξει τη σωστή.                                                                               

 

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
   
 
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
 
     Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες στον παρακατω αναρτημένο πίνακα μπορείτε να δείτε τον κωδικό αίτησης συμμετοχής στη δοκιμασία (τέστ δεξιοτήτων) της 28ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 για την εισαγωγή στην Α' Τάξη του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.
Ο εν λόγω πίνακας είναι ταξινομημένος κατά αύξουσα σειρά κωδικού αίτησης.
 Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο τον πίνακα.
 

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Οδηγίες προς γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/τριες

Παρακαλούμε δείτε εδώ οδηγίες προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη των ΠΣ, καθώς και προς τους γονείς/κηδεμόνες τους. Στην εν λόγω διεύθυνση θα βρείτε και δείγμα του απαντητικού φύλλου που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για να απαντήσουν στο τεστ.

Επίσης για την καλύτερη κατανόηση των μαθητών/τριων σχετικά με την συμπλήρωση του απαντητικού φύλλου έχει αναρτηθεί επεξηγηματικό βίντεο

Τονίζουμε ότι για τη βαθμολόγηση λαμβάνεται υπόψη το απαντητικό φύλλο και μόνο αυτό!

 
 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
 
 
Πατήστε  εδώ για να δείτε την ανάρτηση... 
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σχετικό  ΦΕΚ εισαγωγής υποψηφίων  στην Α' Τάξη  Γυμνασίου των Π.Π.Σ. για το σχ. έτος 2012-22
Δείτε τα  θέματα  και τις  λύσεις  των εξετάσεων Ιουνίου 2020, καθώς επίσης και σχετικά ενδεικτικά θέματα εξετάσεων παρελθόντων ετών.
 

 

Διευκρίνιση για τη χορήγηση Βεβαίωσης Ταυτοπροσωπίας Ανηλίκου

Σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων που αφορούν στην ταυτοπροσωπία ανηλίκου προκειμένου αυτός να συμμετέχει στις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία σας διευκρινίζουμε ότι εφόσον ο ανήλικος είναι κάτω των 12 ετών μπορεί να χρησιμοποιήσει πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας για την έκδοση του οποίου μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου, στα Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα προσκομίζοντας τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Διευκρινίζεται ότι η έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας είναι υποχρεωτική με τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας.

Περαιτέρω πληροφορίες και Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ

 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
  covid 19

 Ενημέρωση για γονείς και μαθητές σχετικά με τον covid-19

περισσότερα εδώ...

 
     Computer Kid    
Ηλεκτρονικές τάξεις Ασύγχρονης εξ' Aποστάσεως Eκπείδευσης
 
                         
               
 
Ηλεκτρονικές τάξεις Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης   
 
 
 
ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ Tablet

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες...  Δανεισμός tablet για τις ανάγκες της εξΑΕ.

 

===============================================================================

 
 
Καλώς ήρθατε στο Σχολείο μας
 
Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών
 
 
Πρώτα καλά έλα
 

            Η Συνεργασία, η πολυμορφία, η παγκοσμιοποίηση και το ανοιχτό μυαλό ορίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Με την επικοινωνία και την τεχνολογία να διευκολύνουν τις διασυνδέσεις μεταξύ των συνόρων, η δυνατότητα να «βλέπεις», να «μυρίζεις», να «ακούς» και τελικά να αισθάνεσαι, είναι μια καινούργια εμπειρία που αποκομίζει λίγα κέρδη αν ζει μόνο ανάμεσα στους τοίχους μιας αίθουσας. Κατανοούμε τη σημασία της παροχής στους μαθητές μας μιας εμπειρίας πέρα ​​από τα στενά όρια μιας τάξης και ενός κλασικού βιβλίου. Δημιουργούμε τις συνθήκες που τους "βυθίζουν" στην γνώση και τον πολιτισμό με μια πρακτική ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες προσαρμόζοντας ένα "δρομολόγιο" που ταιριάζει στον κάθε μαθητή.

         Οι μαθητές ενθαρρύνονται να εργάζονται σε ομάδες έξω από το περιβάλλον της τάξης, που είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή εναλλακτικών μαθησιακών εμπειριών. Και που τελικά είναι το περιβάλλον στο οποίο θα κληθούν για να "ενεργήσουν" αμέσως μετά από το Σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ρόλο υποστηρικτή και ενθαρρύνουν τους μαθητές να οδηγούν τη δική τους εκμάθηση προς την κατεύθυνση που επιλέγουν οι ίδιοι και τελικώς να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

     Το μονοπάτι της γνώσης εμπερικλείει μια μοναδική περιπέτεια -ίσως και την ομορφότερη- που για τον καθένα φαίνεται ότι είναι διαφορετική, το ποθητό αποτέλεσμα όμως είναι ένα και μοναδικό, η κατάκτησή της…

 

 

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν...

  The future belongs to those who prepare it...

L'avenir appartient à ceux qui le préparent...

Die Zukunft gehört denen, die es vorbereiten ...

 

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

 

 

f t g m